Bästa julkortsapparna

Nu är det tid att tänka på årets julhälsningar. Även om du skickar digitala julkort är det skönt att slippa göra allt i sista minuten. Här är mina favoriter just nu bland alla appar som går att göra julkort i. De finns för både iphone och android.

PHOTO LAB. App med fotoeffekter som du lägger på dina bilder. Här finns många jul- och vintermotiv för dig som vill göra digitala julhälsningar. Det är annonser och köp i appen, men flera julgrejer är gratis. Vill du ha något som kostar går det att testa några dagar gratis. (Men kom ihåg att säga upp det när du är klar). Här finns animerade snöflingor, tomtemössor med mera. Vill du lägga upp animerade bilder direkt på Facebook ska du spara som video. Appen är gjord av ett företag som heter VicMan LLC.

PIC COLLAGE. En app som funkar året om, men som passar bra att göra julhälsningar med också. Appen är gratis att ladda ned och använda, men det går att köpa fler bakgrunder, stickers och annat inifrån appen. Du gör collage eller digitala julkort med dina egna foton. Resultatet kan du dela i sociala medier, skicka i mejl, skriva ut på papper eller beställa som tryck på mobilskal.

RIKTIGA VYKORT. Postnords app kan du använda för att skicka papperskort med posten med dina egna foton som motiv eller med färdiga bilder. Här finns traditionella julkort med hälsningstext på svenska. Du betalar för portot via appen. Passar dig som vill skicka gammaldags papperskort bekvämt hemifrån soffan.

ELF YOURSELF. Du och din familj blir dansande julalver. Du lägger in foton av era ansikten i färdiga animerade filmer. Tramsigt men väldigt lätt att göra och kul att titta på. Två danser är gratis. Sen finns det fler att köpa. De kostar tio kronor styck. Några av danserna går att göra med AR, förstärkt verklighet, så att dansen går i ditt hus eller på din gata. Du kan spara dina filmer till mobilen och dela dem på Facebook och andra ställen.

,,