Trött iphone? Nu blev batteribyte billigt.

Lider din iphone av kronisk trötthet? Är det vädret? Nej, men det kan vara batteriet. Nu går det att byta billigt.

 

Brukar din iphone stänga av sig fast du har batteri kvar? Eller har den blivit seg och trött på sista tiden? Då kan det bero på att batteriet är slitet. Nu kan du byta till betydligt lägre pris än förut.

Att batteribytet som nyss kostade över 800 kronor nu kostar 295 är en effekt av det som kallas ”Batterygate”.

Apple har lagt in en ändring i mjukvaran för iphone som gör att mobiler med åldrade batterier inte ska krascha när belastningen blir hög utan i stället jobba långsammare när de inte klarar av att prestera på topp.

Apple har ögonen på sig och det här upptäcktes förstås fast de inte informerade användarna.

Apple anklagades för att göra äldre iphones slöa för att få användarna att köpa nya modeller. Apple försvarade sig med att de tvärtom försökte få dessa mobiler att fungera utan krascher.

Apple bad om ursäkt för att de inte informerat användarna om detta och försöker nu blidka kunderna genom att sänka priset på batteribyte.

Erbjudandet gäller bara Iphone 6, 6 plus, 7, 7 plus, 8, 8 plus, Iphone X och Iphone SE. Alltså inte Iphone 5S, 5 eller tidigare modeller.

Normalt brukar ett mobilbatteri åldras med tiden, det håller kortare tid med åren. Men det brukar klara sig hyfsat ungefär lika länge som mobilen, cirka tre år. Men om du utsatt batteriet för särskilda påfrestningar, som stark värme, till exempel om den legat länge i solen i en varm bil, åldras batteriet snabbare.

Har du märkt att batteriet är dåligt är det alltså idé att byta nu när priset sjunkit. Tycker du batteriet verkar okej kan du vänta och se. Erbjudandet gäller året ut.

Apples premium-återförsäljare MacForum har nu gått ut med information om batterierbjudandet till sina kunder. I Apples egna butiker ska det förstås också gå att göra, och förmodligen också på andra ställen som utför service åt Apple.

Dock får du vara beredd på att lämna ifrån dig mobilen upp till en vecka, om du inte bokar tid för att få bytet gjort snabbare.

Är din iphone ny och har dåligt batteri utan att du själv orsakat det bör du få ett byte täckt av garantin. Är din iphone skadad är det inte säkert du får byta batteriet till det lägre priset. Läs mer om villkoren här:

Apples information till kunderna

MacForums information till kunderna

,
En kommentar om “Trött iphone? Nu blev batteribyte billigt.

Kommenteringen är stängd.