Hjälp, jag har drabbats av Black Friday blues

Jag började redan på torsdagkvällen. Hela fredagen gick. Jag har nu fyllda shoppingvagnar i flera webbutiker. Men jag trycker inte på köpknappen. Det är för många erbjudanden. Jag kan inte välja.

Det var likadant i fjol. Då behövde jag köpa en kamera. Det verkade jättesmart att göra det just på Black Friday för att få ett bättre pris. Jag kunde få flera tusenlappar lägre pris. Men när helgen gått hade jag inte köpt någon. Jag kunde inte bestämma mig. Först i februari, när det inte var någon rea alls, slog jag till. Det blev dyrt.

Nu behöver jag en pc, en vanlig laptop med windows. Jag har väntat med köpet just till denna helg för att få det billigare.

Det är ingen brist på erbjudanden. Det finns hur många som helst. Jag vet ungefär vad jag vill ha. Men nu när nästan alla har nedsatt pris kan jag inte välja. Pekskärm eller inte pekskärm? Dell eller Lenovo?

När jag hittat en jag verkligen gillar brukar det tyvärr inte vara de billigaste, utan en som kostar mer än 20 000 kronor. Och då blir det dyrt även med rabatt.

Så kanske satsa på en jättebillig Asus i stället? Eller en hyfsad HP?

Men skulle jag inte ha en som skärmen går att vrida hela varvet runt på?

Jag velar fram och tillbaka. Timmarna går.

När jag köpte datorn jag shoppar från var det enklare. Då behövde jag en dator på studs, gick till närmsta hemelektronikaffär och tog den billigaste bärbara Macen de hade. Jag förstod att den var billig av en anledning, den har inte mycket minne, men annars gör den vad den ska.

Nu måste jag ha en pc också om jag ska kunna jobba som teknikjournalist och skriva om saker som rör Windows.

Men vilken? Acer eller Samsung?

När jag hittat en som jag tror på står det att den inte går att beställa från nätet, och det går inte att boka online. Jag måste åka till varuhuset.

När jag kommer till varuhuset finns naturligtvis inte den modellen kvar.

De som står i hyllorna med sina nedsatta priser är så fula och tråkiga.

Jag vill inte ha dem.

Jag åker hem igen och sätter ihop en perfekt Thinkpad i datorn. Det är tio procent på allt. Men hallå, det blev ändå 32 000 kronor.

Bara för att jag ville ha 4K-skärm.

Och grafikkort som klarar tunga spel.

Kanske nöja mig med en halvdan Toshiba? Här var en som är sänkt 33 procent.

Men tangentbordet har inte belysning. Det vill jag ju ha.

Nu är det lördag. Jag vet hur det slutar. Det blir inget pc-köp i dag heller.

Jag lämnar de tretton fönstren med fyllda shoppingkorgar öppna, stänger locket till datorn och rullar ihop mig i fosterställning i sängen och låter ångesten ta över.

Några timmar senare inser jag att det finns en lösning. Jag måste inte handla idag heller.

Kanske sänker de ännu mer på måndag, då är det Cyber monday!

Publicerat av

Eva Wieselgren

Frilansjournalist. Har skrivit om ny teknik sen 2005 och tycker det är väldigt roligt.

Exit mobile version