Hjälp att hitta favoritfilmen

Vodeville var bäst i mitt lilla test. Den söker på många ställen och hittade båda filmerna jag sökte.

Var finns den där filmen som Maggan tipsade om? Här får du tips om tjänster som hjälper dig söka på olika sajter för streaming och hyrfilm.

Netflix, HBO, SVT Play, Prime, SF Anytime – ställena där du kan strömma, köpa och hyra film blir allt fler. Tycker du det är svårt att hålla reda på vilka filmer och serier som visas var, eller hittar du inte din favoritfilm? Då behöver du en tjänst där du kan söka på flera ställen samtidigt, och som kan tipsa dig när filmen du väntar på dyker upp på nätet.

Jag har testat fyra sådana sök- och bevakningstjänster. Jag letade efter två gamla filmer, Local Hero och Housekeeping.

VODEVILLE. Här finns svenska tjänster som SVT Play och Drakenfilm, liksom Mubi som är en stremingtjänst för prisbelönta filmer, kultfilmer och indiefilmer. Vodeville visste att Local Hero går att hyra hos Blockbuster. Dessutom hittar den Housekeeping hos Prime. Vodeville har inga annonser. Den som skapar konto får möjlighet att göra bokmärken, bevaka filmsläpp med mera. Ingen app, men webbsidan fungerar utmärkt i mobilen.

Webbadress: vodeville.se

JUSTWATCH. Här finns de stora internationella strömningstjänsterna. Justwatch hittade Housekeeping hos Amazons streamingtjänst Prime video. Den hittar inte Local Hero. Jag vet att Local Hero finns på amerikanska Itunes, så Justwatch håller reda på att jag surfar från Sverige och har koll på vilka filmer som får ses i vilka länder. Den som skapar konto slipper se annonser. Det finns appar för iphone och android.

Webbadress: justwatch.com

PLAYPILOT. När jag söker i appen hittar inte Playpilot filmen Housekeeping. Men när jag söker i datorn på deras sajt visar den att Housekeeping finns på Prime. Appen var alltså sämre uppdaterad än sajten. Local Hero finns med som film men med beskedet att den just nu inte finns hos någon tjänst. Inga annonser. De flesta svenska tjänster och de stora internationella finns med.

Webbadress: playpilot.com

STREAMLY. Här finns svtplay, tv4play, viaplay SF Anytime och även internationella tjänster. Men jag får inga träffar vare sig på Local Hero eller Housekeeping. Andra filmer från Prime finns med så jag gissar att det handlar om hur ofta filmlistan uppdateras. Annonser visas även när jag skapat konto. Ingen app, men sajten funkar utmärkt i mobilen.

Webbadress: www.streamly.com

Den här artikeln publicerades i Göteborgs-Posten och andra tidningar 29 januari 2019.

Publicerat av

Eva Wieselgren

Frilansjournalist. Har skrivit om ny teknik sen 2005 och tycker det är väldigt roligt.

Exit mobile version