Lätt och luftigt tält

Jag ligger på rygg i tältet och ser molnen fara förbi på himlen. Fördelen med mitt nya ultralätta tält är inte bara att ryggsäcken blir mindre tung att bära. Det gör också att jag kommer närmare naturen.

Tältet jag köpt heter Bonfus Solus och är lagom för en person. Det är gjort av materialet DCF, som är starkt och lätt. Jag valde den vita färgen för att tälten med färg – grön eller camo – väger mera. Ska det va ultralätt så ska det.

Jag tänkte inte på att tältet skulle släppa in så mycket ljus, men det känns väldigt bra och blir trevligare än rött eller grönt ljus som det blir i mina andra tält.

Innan jag köpte tältet letade jag efter videos på Youtube, men fann inte mycket. Så jag gjorde en video själv, där jag försöker visa hur Solus sätts upp och ser ut. Jag har inte hunnit med något längre äventyr med tältet än, men vet andra som haft det på långa vandringar och är nöjda.

Bonfus Solus är ett tresäsongstält, inte avsett för polarexpeditioner på vintern. Men det går absolut bra att ha i fjällen vår, sommar och höst.

Mina farhågor – att det skulle kännas som att bo i en plastpåse och att jag skulle behöva va väldigt rädd om tältet – har inte besannats. Varken golv eller tältduk känns ömtåligt. Och att väven inte suger åt sig vatten är en stor fördel.

Här är videon:

Vill du ha fler detaljer eller är ute efter ett större tält så kolla på tillverkarens hemsida, bonfus.com