… men jag hittade fram

bokmassa
Nytt i mässappen: Navigering. Jag hittade till exempel fram till Kim W Andersson som signerade sina serieböcker. 

 

Navigeringshjälp inomhus är förstås jättebra på en mässa. I teorin. I praktiken var det sådär. Att gå med näsan i mobilen på en fullpackad bokmässa är inte helt enkelt.

Jag har efterlyst funktionen. Jag har verkligen saknat den. Så när jag fick veta att bokmässans app fått stöd för navigering blev jag seriöst glad. Jag brukar irra runt och inte hitta fram till montrarna jag vill besöka.

Jag är van att navigera till fots med mobilen, både ute i naturen och i städer. Inomhus i en mässhall är dock förutsättningarna annorlunda.

Det är fullt med folk. Den som går med blicken i mobilskärmen riskerar att gå rakt in  någon annan – och det är inte säkert det är Håkan Hellström eller någon annan spännande kändis.

Det jag gör för att hitta i en stad – kollar vilken riktning jag ska gå i och vid vilken gata jag ska svänga – funkade inte på mässan. Här finns inga gator, bara monternamn, betydligt jobbigare att hålla i minnet än gatunamn.

Jag kommer inte själv på något jättesmart sätt att lösa det på. Kanske om det fanns ett ströva-runt-läge också där jag fick en vibration av mobilen när jag var nära en av grejerna på min spana-in-lista?  Skulle kännas mindre fånigt än att kolla på skärmen var tionde meter.

Rent tekniskt kändes det lite svajigt. Mobilen positionerade sig med hjälp av bluetooth, det kallas iBeacon. Markeringen för min position hoppade lite hit och dit. Kanske var det för långt mellan blåtandsstationerna.

Å andra sidan var det i år bra mobiltäckning inne på mässan så det gick att messa och fråga vilka böcker jag skulle köpa när jag sprang på något jag trodde var intressant för andra i familjen.

Och, trots att det inte var jättesmidigt med inomhusnavigeringen hittade jag fram till de montrar jag spanat in utan att gå runt och leta. Det har aldrig hänt förr.

Resultat: Jag har aldrig handlat så här många böcker på en bokmässa förut. Nu är julklapparna avklarade. Och signerade av författarna dessutom.