… öppnar ett paket

 
Lådan är öppnad. Testandet kan börja. Snart ska ni få veta om fotona från iPhone 6S blir så där fantastiska när himlen inte är klarblå och motivet är mina skor. Och om det där nya tryckandet på skärmen är bra på riktigt eller bara en kul grej för de som gillar att sortera sin e-post. 

På fredag börjar nya iPhone 6S säljas i Sverige. Jag har åkt till Stockholm för att låna ett testexemplar och få en guidning i de nya finesserna. 

Min förutfattade mening är inte odelat positiv. Fler megapixlar i kameran gör att bilderna blir större, minnet fylls snabbare och det går åt mer datatrafik för att dela dem. Men blir de bättre? 

De foton som Apple demonstrerar är alltid superbra, med fantastiska landskap under blå himmel eller glada snygga människor ute på spännande aktiviteter. 

Men hur bra blir mina skor eller bilden jag tar ut genom tågfönstret för att lägga upp på Facebook? Syns det skillnad jämfört med förra modellen, eller jämfört med en tusenlappar billigare androidmobil?

Den extra dimensionen på skärmen ska också bli intressant att prova i vardagen. Är det början till en ny standard för hur vi använder pekskärm? Eller blir det för svårt att hålla reda på de där tryckningarna och vad de åstadkommer?