TIPS: Bra julappar

julappar

Känns väntan på julafton lång? Här är tips på mobilappar som håller även efter jul.

Det här är appar som passar som tidsfördriv men ändå inte gör att du fastnar i mobilen. Två att spela ensam, två som går att spela med vänner.

kitty_collector
NEKO ATSUME KITTY COLLECTOR.
Det här påminner om tamagotchispel, fast är snällare. Ingen kattunge dör om du glömmer den, de blir inte sjuka och du behöver inte försöka dressera dem. Spelet går ut på att locka till sig katter genom att ställa ut mat och lägga ut grejer de gillar. Om du har tur får du se katterna, då kan du fotografera dem och samla bilder i album. Katterna ger dig silver- och guldfiskar som tack. Med fiskarna kan du handla ny kattmat och nya kattleksaker.
Det går att köpa fisk för riktiga pengar, men du måste inte.
Allt du behöver göra är att öppna appen då och då för att se om katterna varit där.
Först tror du att det aldrig ska komma någon katt, men lägg ut mat så kommer de till sist.
Tips: Tryck på News i menyn och sen på dagens lösenord så får du fler fiskar.
lifeline_silent_night
LIFELINE
Textbaserat rymdäventyr på engelska. Du är livlinan för Taylor som försöker överleva därute. Han hör av sig när han behöver dig. Går att spela i mobil och på Apple Watch och Android wear-klockor. Har du spelat tidigare så finns nu ett nytt äventyr. Taylor är inte supersmart, han behöver dig som coach. Om du har en klocka där spelet funkar kan du spela mycket diskret.

cross_boss
CROSS BOSS
Korsordsspel som du kan spela med någon annan på distans. Orden och bilden är dolda först. Du får göra två drag per omgång. Du kan först visa en fråga och sen skriva svaret om du kan det. För att vinna måste du inte bara kunna orden utan också vara taktisk och skriva över motståndarens ord.
Cross boss går att spela mellan plattformar. Har du android och mormor iphone så kan ni alltså spela med varandra, även om ni inte firar jul på samma ställe.

ticket_to_ridew
TICKET TO RIDE
Brädspelet där du bygger järnvägslinjer mellan olika städer finns i mobilversion som kan spelas med andra online på iphone, ipad och android, mot en låtsasmotståndare eller med en kompis i rummet där ni turas om på samma mobil. Kostar en slant, men är bra för geografikunskaperna.

—-
Den här artikeln publicerades ursprungligen i Göteborgs-Posten 22 december.