Sorry Joe, du är inte min typ

men

Det är många medelålders herrar som vill bli vän med mig på Facebook nu för tiden. De har mycket gemensamt. De är från USA, de är militärer och förutom att de gillar att posera framför amerikanska flaggor verkar de gilla lyxiga restauranger och fina bilar.

De är alla singlar.

Av min profil framgår att jag inte är singel, men de försöker ändå. Lite märkligt att de fastnat för mig, en svensk tant.

Hallå, hallå, säger ni nu, de är inte riktiga profiler, det är olika nätbedragare som är ute efter att luras.

Jo, jag har förstått det. Jag har läst om kvinnor som gått på det och som skickat pengar för att den snälle militären skulle kunna komma och hälsa på när han var ledig från sitt viktiga uppdrag. Eller kanske vill de bara lägga ut spam, precis som alla välklädda bankirer som så gärna vill gå med i olika Facebookgrupper.

Men vad jag inte förstår är att dessa nätbedragare är så fantasilösa. Varför tror de att en svensk tant ska falla för en amerikansk militär? Åsynen av flaggor och medaljer väcker ingen som helst längtan hos mig att bli vän.

När jag var ung var amerikanska militärer något man protesterade mot. De skulle ut ur Vietnam. Väcker dessa bilder några känslor hos mig så är det snarare ilska än kärlek.

Om personerna bakom dessa falska profiler var det minsta smarta skulle de låtsas vara helt andra personer.

De kunde låstas vara cowboys, indianer, rocksångare eller trubadurer. De kunde omge sig med vackra hästar och fina hundar eller ha en gitarr i handen.

Då skulle de kanske kunna lura en tant som mig som längtade efter att se Manolito i High Chaparall på tv som ung och fortfarande gärna lyssnar på Dylan och Springsteen.

Tanken att min dröm skulle vara att bli vän med en amerikansk militär är skrattretande.

Ett gott råd till Joe, Geoffrey, Moses och Morrison: Vill ni lura mig så häng av er medaljerna, riv ner flaggorna och låt håret växa lite. Byt uniformen mot tröja och jeans. Plocka fram gitarren, lägg ut några fina bilder på hunden så har ni tiodubblat er chans att jag ska trycka på ja-knappen.