Stannar nog i Dorisburg ett tag

elsePlatform

Jag dricker för mycket kaffe. Lever på baguetter och cocacola. Sover för lite. Tar fel spårvagn och kommer försent till allting. Mitt nya liv som frilans? Nej. Jag har bara fastnat i spelet Else Heart.Break()

Spelet är i retrostil, som sådana jag spelade från disketter för mycket länge sen. Som Monkey Island ungefär. Fast miljön är inte så exotisk. Staden Dorisburg där historien utspelas påminner en hel del om ett alternativt Göteborg, utan bilar. Här finns kanaler och broar och spårvagnar och det regnar mycket.

Jag är Sebastian och har fått jobb som läskförsäljare. Men jag hittar inte min kontaktperson så det blir inte mycket av med jobbet. Allt styrs av datorer och jag har förälskat mig i en hackare. Det pågår något skumt i stan men jag är inte riktigt klar över vad.

Else Heart.Break() är ett datorspel som släpps 24 september på Steam. Det går att välja om du vill spela på svenska eller engelska. Det är roligt att spela på svenska eftersom dialogen är precis sånt man säger i verkligheten.

Jag bad att få testa betaversionen eftersom jag gillade ett spel som samma utvecklare, Erik Svedäng och Niklas Åkerblad, gjort som hette Kometen.

Och fast jag inte är så bra på att spela har jag svårt att slita mig från Dorisburg. Else Heart.Break() känns som en mix av Brazil, Skrotnisse och New York nights. Jag har förstått att jag måste göra annat med datorerna än läsa vad som står på olika disketter jag hittar. Men mest av allt måste jag leta reda på den där coola tjejen. Hon bjöd mig på fest men jag gick av på fel spårvagnshållplats och hann inte dit. Sen när jag sökte henne på baquettestället där hon jobbar var allt i en röra och en typ från datorministeriet var där. Nu är jag rädd att hon råkat ut för något.

Eftersom jag fortfarande går vilse hela tiden och spårvagnarna tar halva dan på sig för att komma runt så kan det ta lång tid innan jag lyckas reda ut det här.

Är du nyfiken på Else Heart.Break() så kan du läsa mer om spelet på elseheartbreak.com

elseok
En poet ger mig en dikt. Jag träffar många intressanta människor i Dorisburg. Men hur ska det gå med jobbet?