7 skäl att hata Linkedin

linkedin

Ibland tror jag att de enda som verkligen använder Linkedin till något är socialamediekonsulter som tjänar pengar på att intala andra att det är en viktig tjänst. Det finns ingen sajt som gör mig så förvirrad som denna. Eller, förvirrad räcker inte. Jag blir aggressiv av den. Hatisk. Varför? Jo därför:

 1. Den blir aldrig nöjd. Du fyller i utbildningar och jobb du haft och lägger till kontakter och endorsar deras skills och håller på tills det nästan är ett heltidsjobb men Linkedin vill ständigt att du ska göra något mer. Efter många år räknas jag tydligen som expert, men det räcker inte. Den vill ha mer, mer, mer som ett svart slukhål i cyberspace.
 2. Den förstår inte svenska. Allt står på engelska. Om jag fyller i mina uppgifter på svenska blir det en löjlig svengelska. Om jag försöker fylla i på engelska blir det obegripligt och tar extremt lång tid eftersom jag inte vet hur man bäst översätter vårdbiträde, kontorist och biträdande redigeringschef på nattredaktionen.
 3. Den låter folk jag knappt känner sätta betyg på mig på områden jag inte alls behärskar. Nej, jag är inte expert på online marketing eller marketing communications.
 4. Den ställer obegripliga frågor. Do you have any certifications? Vad skulle det vara? Certifikat är för mig något man kan vinna på hundtävlingar.
 5. Den påstår att jag ska kunna se vem som tittat på min profil, men i verkligheten kan jag inte alls det.
 6. Den har en usel mobilapp. När jag upptäcker att något är fel i profilen kan jag leta en timme efter var det ändras för att till sist inse att det inte går om jag inte gör det från en dator.
 7. Den ger mig annonser för jobb jag inte har någon som helst kvalifikation för. Enhetschef för Migrationsverket i Sundbyberg. Jo tjena.

PS. När en massa folk som också hatar LinkedIn delade detta på Facebook fick jag svar från Oscar som jobbar på LinkedIn. Han säger att det bara är att byta språk till svenska. Va?! Nu blev det ett skäl till att hata. När det för en gångs skull kom en grej på LinkedIn som jag skulle haft nytta av att veta så berättade de det inte. 

5 thoughts on “7 skäl att hata Linkedin

 1. Aarne Ojasoo

  Tack. Har känt likadant.
  Nu ska vi se om det går att radera sig… 🙂

 2. Yvette Gustafsson

  Jaa! Allt det och lite till. + att det känns riktat till människor med högst 5 jobb med ”rätt” inriktning, definitivt inte rätt för frilansare som har gjort alla möjliga projekt parallellt.

 3. G. Brandt

  Om du inte gillar den. Sluta använda den då?! Finns ju ingen lag som tvingar dig och du får inget straff om du kliver ut den. Den passar absolut inte alla yrken och det är ingen Facebook variant. Jag når kontakter och branscher som jag behöver över hela världen. Riktigt bra.

 4. Fredrik

  Jag upplever det som ett problem att LinkedIn blir mer och mer ett nätverk där folk delar privata händelser (likt FB) och ”kloka” visdomsord utan innehåll. Sen som du säger, att folk man knappt känner endorsar expertkunskaper urvattnar hela värdet av den funktionen.

  1. Eva Wieselgren

   Ja, det hade nog varit bättre om Linkedin inte försökte vara som Facebook utan bara varit ett seriöst och kanske lite tråkigt men nyttigt jobbnätverk.

Comments are closed.