Yes, jag klarade cybermåndan med!

svart

Det började i fredags. Svart fredag, alla prylar var så superbilliga. Jag fyllde varukorgen med kamera och objektiv, men lyckades avhålla mig från att trycka på KÖP. Nu har jag klarat cybermåndan med. Och sparat nästan hundratusen.

Det är en kamera jag behöver. Eller kanske behöver jag inte jättemycket en kamera, jag brukar ju fota med mobilen, och det blir okej. Men en sån där liten kompakt systemkamera verkar ju himla käck. Så när blackfridayannonserna visade sig började jag genast kolla på kameror.

Jag lade den jag tycker verkar bäst i varukorgen. Sen la jag till de fina objektiven jag måste ha. Det är det som är poängen med en systemkamera, man ska ha flera objektiv. Bra objektiv. Och de är inte billiga.

Trots att black friday-rabatten var väl tilltagen så blev det lite för dyrt när objektiven kom till. Jag tog bort alla fina objektiv utom två. Slutsumman landade ändå på mer än 30 000 kronor.

Jag raderade allt i varukorgen.

Förnuftet fick råda. Jag betalade 35 kronor för Råd och Röns test av systemkameror. De hade ingen black friday-rabatt. Testet var inte så kul. Den modell jag siktat in mig på fick inte alls bäst betyg.

Jag bytte till en som fått bättre betyg och lade i varukorgen. Den var dessutom billigare. Men när de fina objektiven kom till blev den också väldigt dyr. Och jag tycker inte om den egentligen, det är den andra jag vill ha.

Jag köpte inget på blackfridayrean. På lördagen ångrade jag mig. Tänk om jag köpt, jag hade sparat många tusenlappar. Så billigt var det.

Söndagen gick, jag tog ut den gamla kompaktkameran i regnet. Den tål inte regn. Den jag vill köpa tål både regn och kyla. Men nu var rabatten borta. Allt var dyrt igen.

Tills måndagen kom och nya annonser lockade med Cyber monday. Samma rabatt igen.

Jag la ner allt i varukorgen en gång till. Fast lite andra objektiv den här gången. Ännu dyrare blev det.

Så jag tömde korgen igen. Nu är dygnet slut. Det blir ingen fin kamera.

Jag ångrar mig igen. Tänk vilken fin kamera jag inte köpte.

Om inte mellandagsrean får mig på fall får jag vänta tills nästa svarta fredag, nästa år. Under tiden fortsätter jag plåta med mobilen och den gamla kompaktkameran. Jag tror inte ni märker skillnaden. Och jag har sparat nästan hundratusen.