Framtidens betalning kan göras med handen

  
Jag är på ett party på Vallgatan och hade chansen nyss att bli en av världens första som betalade med ett chip, inte på ett plastkort utan i min egen kropp. 

Men jag fegade, kanske för den stora sprutan, kanske för att det inte finns mycket att använda ett chip i handen till än, kanske för att iPhone inte kan läsa eller skriva till chipet. 

Susum Zervas på bilden var en av dem som vågade. Hon fick ett chip insprutat av Jowan Österlund och betalade symboliskt en vara med bitcoin. 

– Jag hade inte planerat det här, men det är roligt att vara först. Jag fyller 40 i morgon, kanske var det ett utslag av fyrtioårskris, säger Susum och skrattar. 

Det gjorde inte särskilt ont. 

Chipet går att skriva in information på med androidmobiler. Apple låter inte de nya iphonemobilerna kommunicera med nfc på andra sätt än i deras eget betalningssystem, som inte finns i Sverige. 

De som chippat sig på företaget Digitas Lbis julfest betalade för varor genom att hålla upp den nychippade handen mot en pryl som såg ut som en vanlig kortläsare. Tekniken för att betala med nfc är inte ny eller konstig, men ännu har ingen stor aktör vågat satsa på chip i människokroppen. 

Jag fegade ikväll, men när det går att ladda handen med pengar och betala på bussen eller i kafét och visa handen istället för ID-kort, då slår jag nog till.