Hänglås som öppnas med mobilen

btlas

Brukar du slarva bort cykelnyckeln? Eller nyckeln till skåpet i skolan? Är ni flera som behöver komma in i skjulet? Glömmer du koden till kodlåset? Nu finns lösningen – ett hänglås som öppnas med mobilen.

Låset heter Locksmart är gjort av en australiensisk firma som heter Dog & Bone. Det finns ett stort och ett mindre. Låset tål både kyla och värme och andra påfrestningar.

Det kommunicerar med sin app i mobilen med bluetooth. Du som äger låset bestämmer själv hur hög säkerhet du vill ha. Ska det krävas en kod för att låsa upp? Eller ett fingeravtryck? Eller räcker det att trycka på knappen i appen?

Kommunikationen är krypterad.

Vill du låta flera människor öppna låset kan du dela ut virtuella nycklar, även spontant när det behövs (skicka ett sms med en länk som öppnar låset). Du kan ta bort personens möjlighet att öppna när den inte behövs längre.

Det här verkar vara en smart lösning för till exempel sportklubbar som har material inlåst som flera medlemmar behöver tillgång till. Slut med allt tjafs om vem som ska ha nyckel.

Låset har ett batteri som håller ett år och som sen laddas via usb.

Appen finns för iphone och android. Mobilen måste ha stöd för bluetooth 4 (det har de flesta nyare mobiler)

Smartlock är en ny produkt som kanske inte hunnit ut i så många affärer än och jag har inte hunnit testa den, men jag ser att iphonebutiken.se säljer den större modellen för en tusenlapp. Det är den som syns på bilden överst. Den lilla modellen är lite billigare och ser ut så här:

dogandbonelitetlas