Missa inte nattskiftet!

Om du har iphone och uppdaterat den till senaste systemet, som kom i måndags när Apple presenterade sina nyheter, då ska du inte missa Night shift. Det är en ny finess som gör att skärmen får en gulare ton på kvällen och natten. Bra om du läser i sängen eller vaknar och måste kolla vad klockan är eller så mitt i natten. Snällare för ögonen alltså. Du hittar inställningen under Visning och ljusstyrka.

Det går att ställa in så att ljusets färg ändras automatiskt efter när det blir mörkt. Men du kan också sätta på det manuellt för att kolla.

Night shift funkar inte med de äldre iphonemodellerna. Du måste ha 5S eller senare för att få det.

Har du en ipad 2 är det bäst att vänta med uppgraderingen. Flera har råkat ut för att ipaden fastnar mitt i och att det inte går att vare sig gå vidare eller återställa. Detta har hänt även vid tidigare uppdateringar. Apple brukar komma med en ny version ganska snabbt.

Om det redan hänt dig kan du prova att koppla ipaden till en dator med Itunes och försöka återställa den där.

,