Nytt i Messenger: Dropbox och Bubbelchatt

messenger
Lägg upp bilder och annat från Dropbox i din chatt. Och videochatta i en liten bubbla samtidigt som du skriver. Två nyheter i Facebooks Messenger.

 

De nya funktionerna i Facebooks messengerapp är inte lätta att upptäcka om man inte vet att de finns där. Först Dropbox. Om du har något lagrat där kan du lägga in det i chatten. Är det en bild eller en video syns det i flödet. Mottagaren får också en länk att klicka på om hon vill lägga till det du skickat i sin egen Dropbox.

Är det andra sorters filer blir det en länk.

Det här funkade direkt när jag testade, jag behövde inte göra bilden offentlig i Dropbox först.

För att få in Dropbox-grejer i chatten ska du klicka på en Dropbpox-ikon. Den hittar du gömd bakom de tre punkterna i den nedre menyn, mitt bland alla knäppa animerade gif-bilder.

Den andra nyheten är att videochatten kan krympas till två små bubblor. När ni är uppkopplade med video och ser varandra – tryck på Tillbaka-pilen längst upp i vänsterkant så kommer du tillbaka till textchatten men ser fortfarande den du chattar med i bubblan.

Det går att skriva till varandra, men också till någon annan.

Har du en androidmobil kan du behålla chattbubblan och gå ut och använda helt andra appar. På iphone funkar det bara i Messenger.