I natt fick jag brev om skatteåterbäringen

kivra

I morse när jag vaknade såg jag att beskedet från Skatteverket hade kommit under natten. Det blir några hundralappar tillbaka på skatten. Med en digital brevlåda för myndighetsposten kommer breven fram direkt. Och de kommer aldrig bort.

Jag fick beskedet som en notis från appen Kivra. Kivra är den största digitala brevlådan nu. Snart kommer Postnord också att sätta igång sin tjänst i Sverige. Kanske har de varit sena i starten för att de konkurrerar med sig själva. De digitala breven ersätter ju pappersbrev.

Jag tycker bara det finns fördelar med att få viktig post digitalt. Det riskerar inte att hamna i grannens brevlåda eller tappas av mig på väg från brevlådan eller att komma bort i pappershögarna härhemma.

Och om jag efteråt måste titta på något viktigt papper så finns det där, välordnat och lätt att hitta i utan att jag behöver lägga tid på att ordna det.

Kivra har även företagspost. Kreditupplysningsföretag till exempel. Om någon frågar om min inkomst får jag veta det snabbare än om jag skulle vänta på papperspost. Det här minskar risken att få sin identitet kapad, jag får veta om någon annan försöker köpa något dyrt i mitt namn.

Vill du bara ha myndighetspost digitalt har staten en egen tjänst. Du kan läsa mer om det på minameddelanden.se

Både Kivra och Min myndighetspost finns som appar för mobilen. De går också att använda i datorn. Du loggar in med Bank-ID. Den digitala posten kommer inte med mejl utan du måste logga in för att läsa.

Skaffar du digital brevlåda kan du få skatteåterbäringen redan i april nästa år.