Det är klockan jag vill ha

Nya bättre iphones, användbara kameraeffekter, bajs som kan visa dina känslor. Det var väl bra, Apple. Men det som verkligen väcker ha-begäret hos mig är klockan med inbyggt simkort. Och för den finns inget releasedatum i Sverige.

Apples presentation av nya produkter innehöll inte några stora överraskningar. Det mesta var läckt i förväg. Den stora dyra iphone X påminde om en del androidmobiler. Ingen hemknapp, oled-skärm ut i kanterna, knapp på sidan. Ja, även ansiktsigenkänning har jag sett på androidmobiler.

Förhoppningsvis kan Apple göra det mer användarvänligt, det är ju det de är bäst på.

Iphone X ska komma i silver och rymdgrått. Den släpps i Sverige 3 november. Den är stor och har oledskärm och saknar hemknapp. Men det är ingen android utan systemet är iOS. Den har kamera som kan läsa av ditt ansikte, låsa upp mobilen, identifiera dig och skicka lustiga animerade emojis som härmar ditt ansiktsuttryck. Att få en bajsemoji att göra grimaser är väl en rimlig bonus för den som betalar mer än tiotusen för en mobil.

 

Men att göra en stor grej av att man kan svepa för att få fram hemskärmen, nja.

Det är inte fler gester på mobilskärmen jag behöver.

Nej, faktum är att jag vill ha mindre pillande på mobilskärm. Att mobilen känner igen mitt ansikte känns inte heller jättekul. Jag ser redan framför mig hur Iphone X vägrar släppa in mig en morgon när förkylningen slagit till, näsan rinner, ögonlocken hänger extra mycket och ögonen är fulla av grus.

Nej, det jag verkligen behöver är den nya klockan, Apple Watch series 3 med inbyggt simkort, som jag kan prata och surfa med utan att ha mobilen med mig.

Bara göra det viktigaste, inte hela tiden frestas att kolla ditten och kolla datten på en stor mobilskärm.

Alltid vara nåbar och kunna nå nätet utan att behöva ha den stora glasskärmen med. Det är vad jag behöver.

Nu skulle nya Apple Watch inte släppas med simkort i Sverige ännu utan bara i några andra länder. Riktigt hur det ska funka med operatörerna sades inte heller, bara att det skulle vara samma telefonnummer som till iphone.

Jag vill ju inte betala ett extra abonnemang för klockan.

Men när den kommer hit finns det visst hopp om att den kan förändra min vardag, på samma sätt som iphone en gång gjorde det.

 

Iphone 8 och 8 plus släpps i Sverige 22 september. Iphone X släpps i Sverige 3 november. Alla de nya mobilerna har baksida av glas och stöd för trådlös laddning med den vanliga standarden Qi, som bland annat finns i en del Ikea-möbler. Nya klockan kommer till Sverige 22 september utan mobiluppkoppling. (Vill du läsa alla fakta om nyheterna så finns det på Apples hemsida)