Lagom läskiga appar

haunt
I Haunt the House är du ett spöke som ska skrämma så många som möjligt. Du kan ta över olika föremål, till exempel få pianot att spela, för att det ska bli ännu läskigare.

 

Tråkigt på höstlovet? Ladda ned en ny app till mobilen så blir det roligare. Här är tips på lagom läskiga spel och aktiviteter för olika åldrar.

SagoMiniMonsters

SAGO MINI MONSTERS. Kul för de allra minsta. Sätt ihop dina egna monster. Färglägg dem, dekorera dem, mata dem och borsta tänderna på dem. Passar barn under fem år. Och kanske mormor och farfar också. Finns för iphone, ipad och android.

tocaboo

TOCA BOO. En annan bra app för de yngsta. Du är spöket som går runt i huset och skrämmer de andra i familjen.

EasyStudio

EASY STUDIO. En app med Halloweentema som lär barn från 6 år att göra enkla animationer med olika former. Det går att lägga till ljud också. Kostar 45 kronor, men det kan den vara värd. För iphone och ipad.

HauntTheHouse

HAUNT THE HOUSE: TERRORTOWN. Spel för barn från nio år. Teckningarna är gulliga men det kan ändå bli läskigt. Du är spöket som ska ta dig fram genom att skrämmas i natten. För iphone (20 kronor) och android (16 kronor).

LeVamp

LE VAMP. Spel för barn från nio år. Rädda den lille vampyren från alla fator som hotar. Dagsljus, rinnande vatten och många fiender kan ta kål på din blodsugande vän. Varning: det här är ett spel där det går att köpa saker för riktiga pengar. För iphone, ipad och android.

AngryBirdsFriends

ANGRY BIRDS FRIENDS. Spelet där du utmanar vänner och ovänner på att kämpa mot grisarna. Och nu är det inte vanliga grisar utan zombiegrisar i spökslottsmiljö. Passar alla åldrar, även vuxna. Om du mot förmodan undgått att spela Angry birds förut finns en introduktion som lär dig styra de arga fåglarna. För iphone och android. Det går att köpa saker i appen.

LostEWithin

LOST WITHIN. Skräckspel för vuxna från Amazon. Eller, från tolv år står det. För en del vuxna kan det nog vara för läskigt. Du är instängd i ett gammalt mentalsjukhus fullt av monster och det gäller att överleva. Ska spelas med hörlurar på för musiken gör det extra hemskt. Finns för iphone och ipad och för android. (Priset sänkt till 30 kronor). Finns inte i Google play, har du android måste du hämta Amazons egen appaffär från amazon.co.uk och köpa spelet där.